Mondanám, hogy csak azóta vásárolok online, mióta anyuka vagyok, de ez így nem lenne igaz! 🙂 Természetesen még több előnyét megismertem az e fajta vásárlásnak, mióta Léna megszületett (főleg az időspórolást, mert így többet tudok vele lenni), de még is több évre húzódik ennek a lehetőségnek a kihasználása nálam.
Irodában dolgoztam még, mikor rájöttem, hogy 8-10 órás munkanapok után mennyire nincs kedvem még bevásárlóközpontokban bolyongani és egyáltalán összeállítani a fejemben, mire is van szükség. Azt meg már meg sem említem, mennyi idő egyszerre több mindent beszerezni.
A hétvégi vásárló fajta sem én vagyok, nem szeretem a tömeget, türelmetlen is vagyok, nem szeretek 5 percnél tovább várni a próbafülkéknél. 🙂 Rengetegszer előfordult, hogy látva a pénztári sort, inkább visszatettem a terméket és otthonról online megrendeltem. Természetesen nálunk is előfordul, hogy hétvégén betérünk 1-1 plázába, de azt kizárólag a 10 órai nyitásnál és leginkább Léna miatt, mert az ő méreteit nehezebb online eltalálni, bár már próbálkozom az ő esetében is az online vásárlással egy ideje. Pl.a Fashion Days oldalán szuper dolgokat találok neki kedvezményese áron folyton, és még sosem kellett méret vagy minőségi probléma miatt visszaküldeni terméket, de igazából ez a tapasztalatom a felnőtt ruhákkal és cipőkkel is.
Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a webshopoknak nem kell üzleti bérleti díjat fizetni és kevesebb alkalmazottal tudnak dolgozni, így az áraik sokkal barátságosabbak, mint a bevásárlóközpontokban elérhető társaiknak. Aminek pedig én nagyon örülök, hogy sokkal több és nagyobb értékű leárazást lehet kifogni így, rengeteg pénzt tudunk spórolni!

Szeretem, hogy már minden, de tényleg minden elérhető online. Mi így vásárlunk: műszaki dolgokat, lakberendezési kiegészítőket, bútorokat, könyveket, játékokat, utazásokat, cipőket, ruhákat, ágyneműket és még reggelig sorolhatnám, hogy mi mindent. A futárok már úgy járnak ide, hogy fejből tudják a telefonszámom és kapukódot. 🙂
Kizárólag élelmiszert nem vásárolok online, a gyümölcsöket, zöldségeket és húsféléket szeretem személyesen kiválasztani.

Viszont arról se feledkezzünk meg, hogy fontos a biztonságunk, fontos, hogy biztosak legyünk az adott webshop megbízhatóságában. Én sosem választok azonnali fizetést, ahol pedig csak úgy lehet vásárolni, onnan nem igazán rendelek (ez alól természetesen kivételek a repülőjegyek stb. ) Nálam elsődleges szempont az utánvételi kiegyenlítés, hisz így nem áll a pénzem semmi olyan termékben, ami esetleg késik vagy a legrosszabb, nem jön meg és utána egy küzdelem mire visszakapom a befizetett összeget. Ha még is olyan helyről szeretnénk vásárolni, ahol nem lehet utánvétellel fizetni, akkor a legjobb, ha Paypal rendszeren keresztül intézzük ezt, hiszen biztonságosabb és egyszerűbben visszaigényelhető az összeg, ha nem jött létre a vásárlás.
Szerencsére azért már a legtöbb esetben lehet utólag fizetni a terméket a futárnál. Azt gondolom a webshopok már értünk vannak, vásárlókért. Pontosan jól tudják, hogy nekik az a legjobb, ha minél több elégedett vásárlójuk van és ezért igyekeznek minden igényt kielégíteni. A Fashion Days-től pár nap alatt megérkezik a kiválasztott termék, átvehetem kiválasztott átvételi ponton is, sőt ingyenesen vissza is küldhetem, ha valamiért még sem lett jó a vásárolt áru.
Anyukaként pedig, pontosan jól tudom, hogy az időnkkel folyton zsonglőrködni kell, emiatt is nagyon hasznosnak találom, hogy nem kell órákat eltöltenem a vásárlással. Legyen bármilyen korú is a gyermekünk, egy gyerkőc sem szeret vásárolni, nem is szeretem kínozni vele a kislányom (meg a többi vásárlót 🙂 ), ő sem a türelméről híres, azt hiszem, ezt volt kitől örökölnie 🙂 .

Esténként, mikor Léna már elaludt, kezemben egy pohár édes fehérborral leülök a gép elé és nyugodtan kiválasztom azokat a termékeket, amikre szükségünk van. Sőt… már ajándékokat is így vásárolok, az ünnepi meglepetéseket is futárok hozzák.  Legutóbb pl. kismama felsőt rendeltem a Fashion Days-ről a barátnőmnek. Sajnálom, hogy az én időmben még sokkal kevesebb lehetőség volt szép kismama ruhákat és kiegészítőket beszerezni. Majd a következő babánál tudni fogom, hol keresgéljek! 🙂

A szuper hírt pedig a végére tartogattam! A kedvenc online üzletemben, a Fashion Days-en ezen a hétvégén (május 05-06 között) kedvezményesen, pontosan 15%-kal olcsóbban vásárolhattok, ha használjátok az ANYAKNAPJA15 kódomat.

A képeken látható ruhákat, cipőket és kiegészítőket mind online vásároltam! 🙂