A hétvégén esküvőn jártam, méghozzá Takács Nóri barátnőm esküvőjén. A helyszín és dekoráció az alkalomhoz illő volt, mesebeli romkastély mesebeli tájon. Engem teljesen magával ragadott a helyszín, nagyon szeretem a vintage stílust, ami itt teljes mértékben érezhető volt. Egyből tudtam, hogy Nóri miért is szeretett bele a VILLABOGArT Kasélyba, pont azért, amiért én is…Ha egyszer kirándulni van kedvetek, nézzetek el erre a Somogy megyei kis településre, érdemes. Kis tó, kis házikó, kis kápolna és egy nagy romkastély, kell ennél több egy romantikázáshoz?!  Soha nem vonzódtam a modern, minimalista stílushoz, számomra sokkal rejtélyesebb, izgalmasabb egy olyan helyszín, aminek van történelme, ahol beszélnek a falak, az ablakok. Imádom elképzelni azt, hogy kik léphettek be egy ilyen kastély ajtaján annak idején, milyen nemesek, milyen jövőképpel. Ilyenkor meg kell érintenem, éreznem kell a kezemen azt a múltat, amit ezek a falak rejtenek. A vintage és régiségek nagy szerelmese vagyok. 🙂 Persze ez valamiért csak női aggyal és szemmel tűnik szépnek, a férfiak többsége nem érti mi akkora szám egy ilyen helyben, én meg azt, hogy minek kimenni egy focimeccsre, amikor a tv is leadja. 😀 Na ugye?! 😛

De térjünk is rá a ruhákra, mert ez a cikk arról kell, hogy szóljon. Régen nagy divat volt két ruhát is felvenni egy esküvőre. Egy nagyon elegánsat a szertartásra, és egy lazábbat, kényelmesebbet, de azért még is csinosat a vacsorára és az utána következő bulira. Ez ma már háttérbe szorult, köszönhetően főleg annak, hogy ma egy esküvő még a vendégeknek sem olcsó mulatság, hiszen üres kézzel nem illik menni. Az illem pedig azt tartja, hogy annyit adjunk nászajándékba, amennyibe kerülhetünk mi a házasulandó párnak azon a napon, így nincs azzal semmi baj, ha egy ruhában csináljuk végig az egész ünnepséget. Én már májusban kiválasztottam erre a napra egy maxi ruhát a Mohito-ból, amiről egyből tudtam, hogy erre a helyre és alkalomra a legjobb választás, egyáltalán nem volt kérdés, hogy ez lesz rajtam. A napokban pedig találtam egy csodaszép, kicsit extrémebb, szexisebb darabot az Envy-ben, aminek a színe és rajta található masnija teljesen én vagyok. Így történt végül, hogy a ceremónián ez a darab volt rajtam, és utána átöltöztem a kényelmes, rózsás hosszú ruhába. Fontos számomra, hogy az esküvőn felvett ruha tényleg alkalomhoz illő legyen, ne egy hétköznapokban viselt szoknya vagy ruha. Ez egy olyan alkalom, ahol folyton fotóznak, minden képen rajta lehetünk, ezért szebb, ha összhangban van a násznép ruházata is és alkalomhoz illő . Persze nehéz kivitelezni ezt, hiszen ahány ember, annyi stílus. De itt meg kell hagynom, hogy ezen az esküvőn minden lány nagyon csinos volt, senki nem lógott ki a sorból. 😉

Meg kell említenem azt is, hogy természetesen fehéret, feketét és pirosat nem illik felvenni. Azt hiszem, ezeket nem is kell túlragozni, miért van így. Ne vegyünk fel túl kihívót sem, hiszen nem pasizni megyünk, nem kell, hogy a mellünk, fenekünk kilátszódjon és túl ledér külsőt kölcsönözzünk magunknak.(jesszus, úgy beszélek, mint egy 80 éves néni :D) Ez a nap nem rólunk szól, viszont részesei vagyunk az ifjú pár nagy napjának, így válasszunk olyan ruhát, amit majd szívesen néznek vissza pár év múlva is a fotókon. A kevesebb nem néha több, hanem mindig! Játszhatunk a színekkel, választhatunk olyan ruhát is, amit az esküvő után el tudunk hordani utcára is. Én a maxi ruhát pl. ezzel a szándékkal választottam. Tudtam, hogy szívesen fel fogom venni még a nyár folyamán,  de tökéletes választás egy ilyen alkalomra is. Cipőben nagyon fontos, hogy kényelmes típust válasszunk, ami tudom, szinte lehetetlen. Ezen az esküvőn végig föld út volt, így magas talpú szandálban mentem, bár tény, hogy egy tűsarkúban csinosabb lettem volna, de a kényelem volt most a legfontosabb. Így is nagyon elfáradtak a virgácsaim 02:00 órára. Nagyon fárasztó nőnek lenni 😛  Ékszerekben én a visszafogottságot részesítem előnyben, de ez ízlés kérdése. Szeretek inkább feltűnőbb ruhát választani és hozzá valami visszafogott ékszert. Meg is lehet ezt fordítani és egy letisztultabb ruhához egy nagyobb nyakláncot vagy fülbevalót tenni, kellemes hatást érünk el azzal is.

És végül, ami a legfontosabb tanácsom: ne akarjunk egy esküvő alkalmával sem mások lenni, azaz olyan darabot válasszunk, ami összhangban van velünk. Nem szép mikor valaki feszeng a ruhájában.

Ami nagyon jó hír esküvő előtt állóknak, hogy már gyönyörű ruhákat találunk akciósan is, hiszen elkezdődtek a leárazások. Érdemes megnézni  a Mohito, Reserved, Envy, H&M, Zara, Sugarbird kínálatát vagy a magyar tervezők palettáját is , ha olyat szeretnénk, amit utána is ki tudunk használni.

Amit pedig gondolok a magyar esküvői öltözködésről az, hogy nem adjuk meg a módját eléggé egy ilyen alkalomnak sajnos (tudom, ez függ az anyagi lehetőségeinktől, de sokban függ a szocializálódásunktól is). Én az angol stílus kedvelője vagyok: kalapok, fejdíszek mindenkin, amik teljes összhangban vannak az elegáns öltözettel. Ha egyszer lesz esküvőm, olyat szeretnék!

Pink ruha: Envy Corvin-sétány

Maxi ruha: Mohito

Szandál: Tommy Hilfiger

Kék ruha: H&M

Fehér táska: H&M

Sárga táska:Guess

Fehér csipke táska: Fashion Days

Kalap: Tommy Hilfiger

Helyszín: Villabogat